Hassas Terazi Periyodik Muayeneleri Hakkında

Bilindiği üzere, serbest faaliyet gösteren eczanelerde kullanılan terazilerin periyodik muayeneleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yetkilendirilen servisler tarafından yapılmaktadır. Bu kapsamda ilimiz genelinde ekte yetki belgesi bulunan firma yetkilendirilmiştir.

HASSAS TERAZİLER İÇİN YAPILMASI GEREKENLER :

Bu yıl hassas terazilerin kalibrasyon işlemi ilimizde faaliyete başlayan Bilge Tok Yıldırım tarafından yapılacaktır. Kalibrasyonu en son 2017 yılında yapılanlar ve üretim tarihi 2017 olan terazilerin bu yıl mutlaka kalibrayonu yapılmalıdır.Kalibrasyonu yapılmayan teraziler ve muayene işlemi yapılmayan kütle setleri için yasa gereği para cezası uygulanmaktadır.Bu yüzden belirtilen işlemlerin eksiksiz ve zamanında yapılması önem arz etmektedir.

YETKİ BELGESİ